pexels-pixabay-207580

Efficient en betrouwbaar

In de snel digitaliserende wereld van vandaag zijn datacenters de ruggengraat van vele organisaties. Ze spelen een cruciale rol in het bewaren, beheren en leveren van gegevens en applicaties. Om deze complexe en veeleisende omgevingen effectief te beheren, is hoogwaardige DCIM-software essentieel.

DCIM-Flow

Onze oplossing

Onze Datacenter Infrastructure Management (DCIM) is een geïntegreerde softwareoplossing die is ontworpen om complexe datacenteromgevingen effectief te beheren en te optimaliseren. DCIM stelt organisaties in staat om een diepgaand inzicht te krijgen in hun datacenterinfrastructuur en biedt tools voor real-time monitoring, planning en rapportage. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van DCIM en de problemen die het kan oplossen:

  1. Ruimtebeheer: DCIM-software helpt bij het optimaliseren van de fysieke ruimte in het datacenter. Het geeft inzicht in de beschikbare ruimte, helpt bij het plannen van serverplaatsingen en voorkomt overbezetting, wat kan leiden tot oververhitting en systeemstoringen.
  2. Energiebeheer: DCIM biedt gedetailleerd inzicht in het energieverbruik van de datacenterapparatuur. Het identificeert energievreters en inefficiënte apparatuur, waardoor organisaties hun energie-efficiëntie kunnen verbeteren en kosten kunnen verlagen.
  3. Koelingsoptimalisatie: DCIM kan de temperatuur- en luchtstroomgegevens in real-time monitoren. Dit helpt bij het identificeren van hotspots en het optimaliseren van de koeling, wat leidt tot een betere betrouwbaarheid en energiebesparing.
  4. Capaciteitsplanning: Door de beschikbare ruimte, stroom en koeling te beheren, stelt DCIM organisaties in staat om nauwkeurig de capaciteitsbehoeften te plannen. Dit voorkomt overprovisionering en onderprovisionering, waardoor kapitaal en operationele kosten worden geoptimaliseerd.
  5. Beveiliging en compliance: DCIM-software helpt bij het bewaken van de fysieke beveiliging van het datacenter en het handhaven van compliance met regelgeving. Het kan alarmen activeren bij ongeautoriseerde toegang en toegangslogs bijhouden.
  6. Documentatie en rapportage: DCIM vereenvoudigt documentatie en rapportage, wat nuttig is bij audits en het plannen van toekomstige uitbreidingen.
pexels-manuel-geissinger-325229

Oplossingen

Bekijk onze oplossingen voor vitale infrastructuur

Referenties

Bekijk onze referenties in de vitale infrastructuur

Partners

We doen het niet alleen, samen met onze partners helpen we onze opdrachtgevers

Vacatures

Meer weten?

rene

René de Theije

Consultant

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor DCIM? Onze specialisten vertellen u graag meer.