Ebusco richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van 100% elektrische stads- en streekbussen en bijbehorende ecosysteem. het doel is om bij te dragen aan een betere en gezondere leefomgeving door duurzaam en emissievrij vervoer van mensen de standaard te maken. Ebusco is van oorsprong een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Deurne.

 

Ebusco zocht naar een totaal oplossing waarbij de PLC controller in de charger uit te lezen was, men op afstand firmware updates kon doen en de data die de charger genereert centraal in de Ebusco-cloud kon opslaan. Dit voor verdere analyse, storings management en registratie van energieverbruik.

Dit moest een systeem worden die door eigen engineers onderhouden kon worden en later gewenste functionaliteit eenvoudig zou kunnen worden toegevoegd. De vraag lag om load balancing uit te kunnen voeren, OCCP logging te doen en storingsanalyse uit te voeren.

Het probleem

Ebusco levert naast bussen ook laadapparatuur om de bussen op te kunnen laden. Deze laadapparatuur worden ook wel depot chargers genoemd. Tot voor kort werden deze extern ingekocht en voorzien van externe hard-en software voor monitoring. De oplossing die werd gebruikt was niet flexibel genoeg om de specifieke wensen die Ebusco had te implementeren.

Men was op zoek naar een open platform waarop Ebusco zelf kon ontwikkelen en men een op IIOT gebaseerde charger wilde ontwikkelen die op afstand te monitoren was, maar ook op afstand te voorzien was van nieuwere firmware.

Onze oplossing

De huidige chargers draaien op een oplossing van Phoenix Contact, hierboven is een SCR-L200 Edge-router van INSYS-ICOM geplaatst die de 4G/LTE communicatie verzorgt met het GSM-Private Netwerk van Ebusco. Dit biedt de mogelijkheid om via het interne netwerk van Ebusco alle geinstalleerde routers te benaderen, de PLC te programmeren en de panels te flashen met de laatste firmware.

De Phoenix PLC is gebaseerd op OPCUA kwa data communicatie. In de Azure cloud draait een Azure-IOTHUB die MQTT berichten kan ontvangen vanuit de charger. Hiervoor is een Open-Soruce  Edge container ontwikkeld door DATASK om de OPCUA data om te zetten naar JSON formaat via MQTT.

Deze Edge container is uitgebreid met functionaliteit om vanuit een datastore automatisch de nieuwste software te downloaden die voorbereid is door de PLC engineer

Als Monitoring platform is ICONICS Genesis64 met Hyperhistorian geplaatst die tevens in de Azure Cloud draait, hierdoor kan Ebusco op elk gewenst moment op elke locatie toegang krijgen tot de verzamelde data

Het platform registreert alle trends, Alarmeert alle fouten uit de charger en rekent het optimale charger scenario uit. Aangezien Ebusco Depot charging doet en er op de meeste depots een tekort aan stroom is rekent ICONICS uit hoeveel elke charger mag laden. Hierdoor zorgt het platform ervoor dat alle bussen op tijd geladen zijn voor de volgende dag.

Resultaat

Ebusco heeft nu zijn eigen charger platform, kan hier zelf de aanpassingen doen die noodzakelijk zijn. Elke charger is nu verbonden met het internet op een veilige manier, door middel van private GSM oplossing, de data wordt verzameld voor kWh registratie en klanten van Ebusco kunnen in de geïntegreerde customer portal de data zien van hun eigen chargers.

Ook interessant voor jou

image-008

Partners

De oplossing wordt verzorgt door onze partners.

Lees meer
image-009

Over ons

Wij analyseren data en bedenken de oplossing.

Lees meer
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70

Vacatures

Werken bij prodek

Wil je deel uitmaken van een groeiende organisatie waar jij je kennis en expertise kunt laten zien.

Collab?

Schermafbeelding 2023-08-22 om 16.11.39

Frank van Empelen

(CEO)

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen?