De basis voor Cornelis Vrolijk werd al in 1880 gelegd door Frank Vrolijk. Het familiebedrijf is al meer dan 140 jaar actief in de visserij. Begonnen als haringvissers, en zijn daarna uitgegroeid tot een familie van bedrijven die draait om de vele vissers en vakmensen. Tegenwoordig is Cornelis Vrolijk actief in de vangst, kweek, verwerking en handel van vis, visproducten en garnalen. 

Innovotech B.V is een onderzoek- en ontwikkelingsbedrijf. Zij zijn gevestigd in IJmuiden bestaande uit multidisciplinaire teams. Men beschikt over alle vaardigheden en ervaring om technische productproblemen op te lossen en optimale productieprocessen te creëren. De specialiteit van Innovotech ligt in de veeleisende sector van de voedingsindustrie met behulp van hoogwaardige onderdelen en optimale technologie, geschikt voor die specifieke omgeving. 

Innovotech zocht samen met haar eindklant Cornelis Vrolijk naar een oplossing om haar volledige automatische haringfileermachine te visualiseren in een online dashboard. Tot voor kort werden deze data vanuit de verschillende machines middels een kladblok en Excel spreadsheets dagelijks bijgehouden. Dit was een dagelijkse en foutgevoelige bezigheid. Het digitaliseren van het totale productieproces zou niet alleen voor de nodige groei zorgen, maar zou Cornelis Vrolijk beter in staat stellen om op de vraag van de markt in te spelen. Ook zorgt de digitalisering voor een enorme besparing in kosten.

Het Probleem

Vanuit de leverancier van de OMRON PLC was er weinig tot geen expertise om de PLC data op een veilige en moderne manier te ontsluiten naar de Cloud. Deze data zou centraal verzameld moeten worden en ook gevisualiseerd worden. Omdat het een ontwikkeltraject van een nieuwe machine betrof was de nadrukkelijke wens van de leverancier dat alles flexibel en eenvoudig aan te passen zou zijn. Met name het standaardiseren van de data uit de machine moest goed gebeuren om ook toekomstige projecten of uitbreidingen te kunnen supporten. Op het gebied van lokale IT support was er geen expertise mbt tot Cloud oplossingen of opslag.

Onze oplossing

Samen met de leverancier van de PLC en Innovotech hebben we de ruwe data van de PLC geanalyseerd en hebben we een inventarisatie gemaakt van de benodigde data voor analyse en rapportages. Door gebruikt te maken van een INSYS SCR-L300 voorzien van Node-Red applicatie en Icom Data Suite kunnen we de data lokaal op de EDGE router omzetten naar bruikbare live data en vervolgens via MQTT naar een AWS Cloud omgeving versturen. Door het gebruik van een Industriële router met 4G/LTE verbinding en een VPN verbinding is het een betrouwbare en veilige verbinding naar buiten, zonder dat er een security risico in het bestaande netwerk ontstaat. Door deze data op te vangen en op te slaan ontstaat een rijke database met historische data uit de PLC. In de database worden deze data verder verwerkt in tabellen tot o.a. OEE data.

Het Resultaat

Cornelis vrolijk heeft een verbetering van de productie tot wel 500% weten te realiseren in het aantal verwerkte producten. Ook het aantal fouten en alarmen is drastisch afgenomen. Alle gegevens worden real-time en online geregistreerd waardoor men doormiddel van de OEE rapportages op verschillende niveau’s in de organisatie op elk moment van de dag zien wat het resultaat is en/of de kwaliteit van het geleverde product voldoet aan de eisen en wensen van de klant. Ook worden uitval en stilstandtijd tot een minimum beperkt. Door gebruik te maken van deze rapportages kan niet alleen de productie betere beslissingen nemen, maar kunnen ook andere afdelingen zoals inkoop en verkoop efficiënter werken.

Ook interessant voor jou

image-008

Partners

De oplossing wordt verzorgt door onze partners.

Lees meer
image-009

Over ons

Wij analyseren data en bedenken de oplossing.

Lees meer
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70

Vacatures

Werken bij prodek

Wil je deel uitmaken van een groeiende organisatie waar jij je kennis en expertise kunt laten zien.

Collab?

Schermafbeelding 2023-08-22 om 16.11.39

Frank van Empelen

(CEO)

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen?