pexels-tara-winstead-8386440

Wat is MES?

In eenvoudige bewoordingen is MES een geavanceerd informatiesysteem dat de communicatie en coördinatie tussen verschillende aspecten van productie mogelijk maakt. Het fungeert als een centraal zenuwstelsel, waardoor bedrijven real-time inzicht krijgen in hun operationele activiteiten. Hierdoor kunnen ze processen optimaliseren, fouten verminderen en snel inspelen op veranderende marktomstandigheden.

Door digitalisering van onze processen zijn we beter instaat te anticiperen op de vraag uit de markt.

Bob Moreels (Brisq)

Meer over onze oplossingen

Gegevensintegratie: Een van de krachtigste aspecten van MES is de mogelijkheid om gegevens van verschillende bronnen te integreren en te consolideren tot een coherente dataset. Dit zorgt ervoor dat alle belanghebbenden toegang hebben tot dezelfde up-to-date informatie, waardoor de besluitvorming wordt verbeterd.

Procesmonitoring: Het MES-systeem monitort voortdurend de lopende productieprocessen. Hierdoor kan het systeem eventuele afwijkingen of problemen detecteren zodra ze zich voordoen. Dit maakt real-time reactie mogelijk, waardoor de kans op productiefouten wordt geminimaliseerd.

Traceerbaarheid en Tracering: Een cruciaal aspect van MES is de traceerbaarheid van producten door de hele productiecyclus. Dankzij de verzamelde gegevens kan het systeem precies bijhouden waar een product zich bevindt, welke bewerkingen zijn uitgevoerd en wie verantwoordelijk is voor elke stap. Dit is vooral belangrijk voor kwaliteitsborging en naleving van regelgeving.

Analyse en Rapportage: Het MES-systeem analyseert gegevens om trends en patronen te identificeren. Dit kan helpen bij het voorspellen van onderhoudsbehoeften, het optimaliseren van productieschema’s en het identificeren van gebieden voor verbetering. Rapportages en dashboards geven besluitvormers inzicht in de prestaties van de fabriek en helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Verbeteringen Implementeren: Gebaseerd op de verzamelde gegevens en analyses, kan het MES-systeem aanbevelingen doen voor procesverbeteringen. Dit kan variëren van het optimaliseren van productiestappen tot het verminderen van verspilling en het verhogen van de efficiëntie. Deze aanbevelingen kunnen handmatige interventie of geautomatiseerde aanpassingen aan de productieapparatuur omvatten.

Voordelen van ICONICS MES software

Datamine Elke Data Bron

Gebruik een grote verzameling dataconnectoren en databronnen zoals Microsoft SQL Server, Oracle, SAP, Hyper Historian, OPC UA en meer.

Grafische Designer

Ontwikkel transactieworkflows met behulp van grafische tools in plaats van programmeren. Gebruik functieblokken om meerdere gegevensbronnen met elkaar te verbinden en regels te definiëren, berekenen of visualiseren.

Krachtige werkflow

Plan transacties en workflows op basis van tijd en/of datum, OPC-tags, alarmen en gebeurtenissen, databasewaarden, bestandskenmerken en meer.

Ook interessant voor jou

image-008

Partners

De oplossing wordt verzorgt door onze partners.

Lees meer
image-009

Over ons

Wij analyseren data en bedenken de oplossing.

Lees meer
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70

Vacatures

Werken bij prodek

Wil je deel uitmaken van een groeiende organisatie waar jij je kennis en expertise kunt laten zien.

Collab?

Schermafbeelding 2023-08-22 om 16.11.39

Frank van Empelen

(CEO)

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen?