pexels-kampus-production-8353803

Wat is OEE?

In de wereld van industriële automatisering speelt Optimal Equipment Efficiency (OEE) een cruciale rol bij het verbeteren van de productiviteit en winstgevendheid van productiefaciliteiten. OEE is een belangrijke prestatie-indicator die wordt gebruikt om de efficiëntie van productiemachines en -processen te meten en te verbeteren.

OEE is een uitgebreide maatstaf die de algehele prestaties van een productieproces in kaart brengt. Het wordt berekend aan de hand van drie kerncomponenten:

  1. Beschikbaarheid: Dit meet het percentage van de geplande productietijd waarin een machine of systeem beschikbaar was voor productie. Downtime als gevolg van storingen, onderhoud of omstellingen kan de beschikbaarheid verminderen.
  2. Prestatie: Prestatie verwijst naar het feitelijke productiepercentage in vergelijking met het theoretische maximum. Dit wordt beïnvloed door factoren zoals cyclustijd en snelheid van de apparatuur.
  3. Kwaliteit: Dit meet het percentage van de geproduceerde eenheden dat voldoet aan de kwaliteitsnormen. Defecte producten verminderen de kwaliteitsscore.

In onze fabriek werken we dadelijks met OEE. Door actief te monitoren op stilstandtijden, omsteltijden en kwaliteit kunnen we onze productie maximaliseren.

Rick van de Berg (Cornelis Vrolijk)

Meer over onze oplossingen

Stap 1: Data Collectie

Ons proces begint met het verzamelen van cruciale gegevens uit uw productieomgeving. We implementeren geavanceerde sensoren en gegevensverzamelingsmethoden om real-time informatie vast te leggen over machineprestaties, beschikbaarheid, productieoutput en kwaliteit. Deze gestructureerde gegevens vormen de basis voor uw OEE-analyse.

Stap 2: Data Verwerking

Ruwe gegevens zijn nuttig, maar om waardevolle inzichten te verkrijgen, is een grondige verwerking nodig. Ons team van experts gebruikt geavanceerde algoritmen om de ruwe data te analyseren en te transformeren in begrijpelijke, bruikbare informatie. Hierbij worden eventuele onregelmatigheden en trends gedetecteerd.

Stap 3: Dashboard Creatie

Met de verwerkte gegevens in de hand, creëren we op maat gemaakte OEE dashboards die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelstellingen. Deze dashboards bevatten visuele representaties van belangrijke prestatie-indicatoren, zoals beschikbaarheid, prestatie en kwaliteit. Hierdoor krijgt u snel inzicht in de efficiëntie van uw productieprocessen.

Stap 4: Real-time Monitoring

Onze OEE dashboards bieden real-time monitoring, zodat u direct kunt reageren op veranderingen in uw productieomgeving. Of het nu gaat om het identificeren van een machinestoring of het optimaliseren van de productieplanning, onze dashboards stellen u in staat om proactief te handelen.

Stap 5: Continue Verbetering

Ons doel is niet alleen om u inzicht te geven in uw OEE, maar ook om u te helpen uw prestaties voortdurend te verbeteren. Wij bieden analyse en ondersteuning om verbeteringskansen te identificeren en te benutten, zodat u de concurrentie altijd een stap voor blijft.

Met onze end-to-end oplossing voor OEE dashboards bent u klaar om uw productieprocessen te optimaliseren, kosten te besparen en uw concurrentiepositie te versterken. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw data kunnen transformeren in waardevolle inzichten voor uw industriële automatiseringsbehoeften. Samen zorgen we voor efficiëntie, groei en succes.

GERELATEERDE OPLOSSINGEN

Snelle, betrouwbare en robuuste plant historian. Ontwikkeld voor missie-kritische applicaties.

ReportWorX™64 is een krachtige rapportagetool die gegevensvolumes omzet in productie-intelligentie. ReportWorX64 stelt gebruikers in staat rapporten te maken met behulp van gegevens die vanuit elke bron binnen elk systeem zijn geïntegreerd.

Met IoTWorX™ combineert ICONICS haar bewezen HMI/SCADA-, analyse en mobiele oplossingen met geavanceerde IoT Gateway software. Deze kan zowel in de cloud als op locatie draaien en maakt remote beheer en/of data collectie extreem eenvoudig.

Ook interessant voor jou

image-008

Partners

De oplossing wordt verzorgt door onze partners.

Lees meer
image-009

Over ons

Wij analyseren data en bedenken de oplossing.

Lees meer
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70
insys_logo_transparent
ibss_logo_new
logo_lightbg
ICONICS_logo_XL
deltalogic_logo_mit-claim_EN_rgb_1000
takebishi-logo_1
logo-mitsubishi-electric.a80315036d19a69e8bb39f251fb8cc70

Vacatures

Werken bij prodek

Wil je deel uitmaken van een groeiende organisatie waar jij je kennis en expertise kunt laten zien.

Collab?

Schermafbeelding 2023-08-22 om 16.11.39

Frank van Empelen

(CEO)

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie of team kunnen betekenen?