Weir Minerals is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologieën en services voor de mijnbouw- en mineralenverwerkingsindustrie. Het bedrijf levert een breed scala aan oplossingen voor het verwerken van mineralen.

Vanuit de vestiging Venlo worden machines geleverd voor de mijnbouw met name Crushers, Cyclonen, Pomps e.d.  Tevens is hier het technologisch centrum voor verwerking van gegevens uit deze machines door middel van een IIOT platform.

CNC Crushers sand and aggregates site

De opdracht

WEIR vereiste een proof of concept waarin PRODEK diende aan te tonen dat men via een 4G verbinding of een netwerkverbinding van de klant data vanuit hun diverse PLC systemen van Siemens, Rockwell of Schneider data getransporteerd kon worden naar hun Cloud platform

Daarnaast moest het mogelijk zijn om via een VPN verbinding vanaf elke locatie in wereld een verbinding gemaakt te worden vanaf PLC-programmatuur engineer naar het PLCnetwerk van deze machine.  Hierbij was de randvoorwaarde dat men geen IP adressen hoefde aan te passen aan beide zijdes. WEIR heeft de standaardisatie zodanig doorgevoerd dat elke type machine 1 uniek programma heeft en men middels parametrisatie aanpassingen kan doen.

Veiligheid was van groot belang, netwerk segmentatie, remote user management en eenvoudige configuratie waren randvoorwaarden voor deze opdracht.

image-008

Onze oplossing

We hebben hiervoor een INSYS-MRX5 router ingezet met Digitale I/O, netwerk verbindingen en een 4G router.

Veel Klanten van WEIR zijn voorzichtig om op afstand aanpassingen te doen vanuit het kantoor van WEIR. Hiervoor is in de besturingskast een schakelaar voorzien die het mogelijk maakt om de 4G verbing aan of uit te zetten, de cloud data wel of niet te versturen en de mogelijkheid om engineer de VPN verbinding te laten op zetten. Hierdoor heeft de klant altijd controle over wat men wil delen.

Er wordt gebruik gemaakt van de Connectivity Suite van PRODEK (Link) welke een cloud-based VPN oplossing is waarbij machines en engineers gekoppeld kunnen worden.

Daarnaast is de firewall zodanig geconfigureerd dat het schier onmogelijk is om via een Backdoor intrusion op het netwerk van de klant te komen.

Gedurende de proof of concept bleek dat het aantal configuratiestappen die nodig waren om router op juiste manier in te richten te groot waren.

PRODEK heeft ervoor zorg gedragen dat WEIR nu een “configuratie-mail” kan sturen en per ommegaande de klantspecifieke configuratie ontvangt van PRODEK. Deze additionele dienst biedt PRODEK aan om zo WEIR te ontlasten.

weir_slurry_pump

Het resultaat

WEIR voorziet nu al hun nieuwe machines van deze oplossing. Dit is nu onafhankelijk van de keuze die hun klanten maken. Zij zien dit als een toegevoegde waarde dienst, onafhankelijk van of de klant hier al aan toe is.

Er wordt geld bespaard op het aantal reizen, het besef dat een storingmonteur vaak 3 dagen onderweg is voor een storing die eenvoudig vanaf afstand gedaan kon worden is hiervoor een belangrijke motivator

Daarnaast verzameld men data van de “connected machine” waardoor engineering hun machine nog beter kan opererern

Ook interessant voor jou

image-008

Partners

De oplossing wordt verzorgt door onze partners.

Lees meer
image-009

Over ons

Wij analyseren data en bedenken de oplossing.

Lees meer

Vacatures

Meer weten?

rene

René de Theije

Consultant

Wil je meer informatie over dit project of wil je eens met ons praten over de mogelijkheden? Neem contact op met Rene